понеділок, 30 червня 2014 р.

Портал Шевченка


За ініціативи Малої академії наук України до 200-го ювілею Тараса Шевченка розроблений творчим колективом шевченкознавців та фахівців у сфері інформаційно-комунікаційних технологій (Інститут літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України був створений  портал Шевченка - Kobzar.ua.

Метою створення порталу є ознайомлення української та світової спільноти з усіма аспектами життя і творчості Т. Г. Шевченка. Завдяки науковій складовій порталу, усі його відвідувачі мають змогу проводити самостійні дослідження, обговорювати результати досліджень і поповнювати експозицію веб-ресурсу.

Створено інтерактивну мапу, за допомогю якої можна подорожувати місцями, пов'язаними із життям та творчістю Тараса Шевченка, вивчати маршрути його подорожей, бути віртуально присутніми за допомогою 3D турів у місцях, пов'язаних з іменем Т.Г. Шевченка, досліджувати кожен день життя митця з допомогою сервісу ТаймЛайн. Також, користувач матиме можливість вивчати малярську спадщину Тараса Григоровича і читати рукописи “в оригіналі” та з транскриптом текстів.

ШАНОВНІ  МОЇ УЧНІ  ,ВІДВІДУЙТЕ   - (http://kobzar.ua/site/main)